Kısa süreli şebeke problemleri ve uzun süreli kesintilere karşı tümleşik, yüksek güvenlikli ve uzun ömürlü çözüm için dinamik kesintisiz güç kaynakları yüksek kaliteyle sunulmaktadır. Dizel Jeneratör ve Statik KGK çözümüne gerek kalmayacak şekilde tek bir sistem ile enerji sürekliliği ve kalitesinin önemli olduğu; Telekomünikasyon Merkezleri, Bilgi İşlem Üsleri, Hassas Üretim Tesisleri, Hastaneler, Havaalanları ve benzeri yüksek güçteki birçok yerde ideal çözümü sunmaktadır.
 
Volanlı sistem 1500 devirde alternatörle aynı şaftta dönen büyük bir kütlenin hareket enerjisinden faydalanarak jeneratör çalışana kadar elektrik üreten bir sistemdir, kinetik modül daha kompleks bir yapıya sahiptir, iç ve dış rotordan oluşmaktadır. Sincap kafesli dış rotor ortalama 2600 devirle iç rotorla aynı şaftta dönmektedir. İç rotorda DC sargılar bulunmaktadır ve 1500 devirle dönen yüksek performanslı sekron alternatöre bağlanmıştır.Elektrik kesintisi olduğu takdirde iç rotorun manyetik alanı frenleme yapar bu şekilde elektronik kontrol sistemi ile dış rotor senkron alternatörün devrinin 1500 rpm’de kalmasını sağlar. Elektrik kesildiği anda dizel çalışmaya başlar ve en fazla 3 sn. içinde 1500 devire ulaşır ve senkron alternatörle dizel manyetik kavrama mekanizması ile akuple olur bu şekilde Dinamik UPS elektrik gelene kadar çalışmaya devam eder. Elektrik gelince dizel kapanır ve sistem tekrardan alternatör ve kinetik modülden çalışmaya devam ederek yükü kesintisiz olarak çalıştırır.
 
Başlıca uygulama alanları:
 
• Hava Meydanları,
• Petrokimya,
• Hastaneler,
• Stadyumlar,
• Plastik Sanayi, vb. gibi çok büyük güçlerde makineler
• Enerji Üretim Merkezleri,
• Döküm ve haddehane Makineleri. 
• Endüstriyel Otomasyon Merkezleri  kullanan ve elektrik kesintisinde ciddi iş zaman kayıpları 
 

Neden Dinamik UPS ?

 

UPS teknolojisi bütün dünyada genel olarak Statik ve Dinamik olarak iki kısımda incelenmektedir. UPS’lerin teknolojik cihazların elektriksel hatalardan etkilenmeyip düzgün çalışmasını sağlamak üzere geliştirildiğini biliyoruz. Ancak bu gelişim neticesinde evrimler geçiren statik UPS’lerin bazı zaafları günümüzde bazen yararını unutturacak boyutlara gelmiştir. Bu eksikliklere tolerans gösterilemeyen bazı sektörlerde Dinamik UPS ihtiyacı, son 15-20 yıldır yoğun şekilde yaşanmaktadır.

Dinamik UPS’in Statik bir UPS’den farkı, çıkışında enerjinin tristör veya IGBT gibi Yarıiletken (Statik) elemanlarla üretilmemesi, çıkıştaki enerjinin Dinamik bir yapı olan Senkron bir makinede üretilmesidir. Kritik yüklerde, kritik uygulamalarda, düşük bakım maliyeti ile güvenli ve dayanıklı çıkış yükünü çıkıştaki bu senkron makine sağlamaktadır. Dinamik UPS’lerin kendi içlerinde çeşitli tipleri mevcuttur. Akülü Dinamik UPS’ler, Aküsüz Dinamik UPS’ler, Dizel destekli Dinamik UPS’ler.150kVA’dan 160 kVA’ya kadar Dinamik UPS çeşitleri mevcuttur.

 

Bu kategoride ürün bulunamadı.